HYPPYTEKNIIKKAKURSSI KOULUTUSKESKUS METKA 18.2.2017 

Hyppykurssi 18.2.2017, Kuopio

Ajatus hyppykurssin järjestämisestä tuli Suhosen pariskunnalta jotka harrastavat aktiivisesti agilityä Kuopiossa. Johtokunnassa ollaan avoimin mielin kaikkia lajeja kohtaan joten ehdotus oli enemmänkin kuin tervetullut. Suhoset ottivat tästä kopin ja eikä aikaakaan kun päivä, paikka ja kouluttaja oli varattu. Koirakeskus Metkassa meidät toivotti tervetulleeksi iloinen kouluttaja Laura Sutinen. Laura on Koirakoulu ACE:n hyppytekniikkakouluttaja, DOPO-koulutusohjaaja ja koirahieroja. Joten osaavissa käsissä oltiin.

Aamukahvien jälkeen meidät jaettiin kahteen ryhmään, junnuihin ja vähän vanhempiin. Mukana menossa oli kymmenen koirakkoa , seitsemästä kuukaudesta - neljään ikävuoteen. Aamupäivällä koirille opetettiin esteillä perushyppysarjoja ja korkeuden arviointeja. Jotta meille ohjaajillekkin jäisi jotain mielensyövereihin, pidimme kahvittelutauon puolessa välissä kuunnellen samalla Lauran luentoa. Laura painotti luennossaan sitä että oikean hyppytekniikan osaaminen säästää fyysisesti koiraa todella paljon. Sitä ei voi liikaa painottaa.

Iltapäivällä siirryttiin tekemään mm. setpointtia ja kasvavaa sarjaa. Päivän lopuksi Laura antoi meille kaikille kirjalliset ohjeet jatkoa varten. Päivä oli antoisa ja toi varmasti meille kaikille ajattelemisen aihetta hyppyjen harjoitteluun. Jos sinä haluat tietää mitä setpoint ja kasvava sarja tarkoittaa niin tulethan mukaan ensi kerralla! Jatkokurssin mahdollisuutta jo väläyteltiin loppuvuoteen.